sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pitkäperjantai ja Bastutomtella jatkuu talvenjälkeen puuhailut

Tässä aivan mahtava kuva Pörröstämme, sen ensimmäiseltä  Lapin vaellukselta. Mahtavan kuvan on ottanut Masa. Minähän en tuolla reissulla ollut mukana...Hyrrr, näyttää kylmältä.
Kotiin palattua Pörrö chillaaa...omapiha paras piha :)
Olen  ollut tavattoman onnellinen, kun lapin reissunsa jälkeen Pörrö vaikutti varsin "kasvaneelta" ja turha pentuhössötys tuntui jääneen Lappiin. Tottelevaisuus on ollut parempaa ja kiintymys molemmin puolista...
Kunnes...
Uudet Rukka-valjaat ei ollut mielyttänyt, kun olivat unohtuneet lenkin jälkeen päälle...
Ai minä vai?

Sekä aitauksen rajoja ei enää kunnioitettu, vaan pomps ja hyppy yli! 

Tolppiin siis nopeasti lisää korkeutta ja lisäpala verkkoa...
Pitkänperjantaina ensimmäinen projekti olikin Pörrön aitauksen korotus...40 cm lisää korkeutta. Katsotaan auttaako? Näpräsin uuttaa palaa kiinni vanhaan.
Ja maalasin kaikki aitatolpat punaiseksi.
Samalla vähän mörskän ulkoseiniä maalattiin, johon syksyllä oli korjattu ulkoverhousta.
Tässä on muuten meidän pihan Juhannusruusu!!! Siinä oli viime kesänä kaunis puska, mutta Pörrön mielestä se sopi paremmin rouskutettavaksi, en ymmärrä mikä fiksaatio on katkoa piikikkäitä oksia?

Vihdoin oli aikaa tutkiskella päiväseltä pihaa,  ihanat ja hennot kukkaset alkaa taas puskea risukasoista. Luonto on vaan niin ihmeellinen.
Sitten kauneudesta toisellaiseen ilmiöön... Työmaan pihaan ihan kun ilmestyy myös jotain ihmeellistä. Pääsiäisen isoin tavoite onkin että saattaisiin työmaan piha siistittyä. (Siinä onkin hommaa, kastotaan nyt...hommaa ois muutakin ja siivous ei meidän kummankaan mieli puuhaa).
Kaikkialla on epämääräisiä kasoja...rimoja, lautoja, raivattuja puita...
 Muoveja, telineitä, koneita...
Pressukasoja...
Tähän voi visioida terassin :)
Maassa on myös älytön määrä kaikkea pienromua...nauloja ja muita teräviä esineitä saa poimia huolella, eli ei auta kun neliömetri kerralla käydää pihaa läpi, että siitä tulee Pörröllekin turvallinen. Josko sitten kun saan tuon siivouksen valmiiksi niin siihen kipataan tonneittain multaa :D meneeköhän hukkaan mun puuhastelut?

Mennääkin takas mukavempiin hommiin...viimevuoden kasvimaalta löyty vielä artisokkia! Siinä oli piiitkäperjantai...oli ja meni...

2 kommenttia:

  1. Voi suloinen Pörrö on ihankuin jääkarhu :)

    Tollasta se vähän on noitten raksahommien kanssa, että kamat levittäytyy ympäriinsä. Meillä oli vielä se ikävä puoli, että muut kuin omaan porukkaan kuuluneet työmiehet jätti eväspaperit, maito- ym. tölkit ja tupakantumpit pitkin pihamaata. Mun hommaa oli sitten se siivous.

    VastaaPoista
  2. Niinpä...muistan vielä vuosi sitten kun aloiteltiin, että tuummimme "kerätään turhat romut pois ja siivotaan sitten aina työmaa kun jokun työvaihe on valmis...pysyy aina siistinä" :D Mut sitä kun on kymmenen kesken niin huomaakin että ollaan kaaoksessa, mutta kyllä se siitä. Tänään oon jo päässy hyvään alkuun!

    VastaaPoista