lauantai 8. maaliskuuta 2014

Bataatti ja kurkuma

Hahaa lisää ruokapostauksia… Juuri kun piitkän prosessin jälkeen sain tuon huhuiltun sämpyläresepteni julki niin minun on pakko päivittää siitä version 2.0… (niin tarkkasilmäiset huomaa kuvissa saattaa seikkailla joulukoristeita, mutta vannon että olen siivonnut ne jo tammikuussa, kertoo vaan että tosiaan tämä alkutalvi on ollut hieman "ei ainakaan aikaa tai jaksua päivittää blogia"… Jep…mutta niin kuin edellisestä postauksesta kävi ilmi, että paljon on silti pitänyt jaksaa panostaan ruokaan – olen esim joka lauantaiaamu leiponut seuraavan viikona sämpylät.  Eli olen tässä jo hieman kehittinyt ja nyt kaksi viimeisintä sämpyläerää (tänään viimeksi) ovat olleet niin herkullisia ja vielä pehmeitä ja maukkaita pakastuksenkin jälkeen, että tämä on pakko vielä tuoda julki! Bataatti ja kurkuma taitaa olla näiden SE-juttu. Ja ne ovat myös kummatkin ymmärtääksi terveysvaikutteisia, ainakin kurkuma!

Sämpylöiden lisäksi reseptejä on siis tullut metsästettyä enemmän blogeista ja kaksi ihan ylivoimaista mahti reseptiä ovat jossa myös seikkailee nämä aineikset on:

Bataattiset Browniet http://paleokeittio.fi/2014/01/20/parhaimmat-paleobrowniet/

Oma versio on kuppikakkumainen :) (ja päällisen avokado on korvattu kookoskermalla).

Ja kurkumakalapuikot! Kannattaa kokeilla!
http://wellberries.com/2014/02/19/kurkuma-kalapuikot/

Eli kaksi mahti ainesta: bataatti ja kurkuma yhdistyy myös sämpylössäni.Tontontonsämpylät 2.0 (gluteenittomat, maidottomat ja hiivattomat)
12-16 kpl

2 dl Mantelimaitoa (alpro unsweetened)
1 rkl Psylliumia
2 dl vettä
1 dl fibrexin sokerijuurikaskuitua
1tl ruususuolaa
1 tl kurkumajauhetta
1 dl kikhernejauhoja
1 dl quinoajauhoja
1,5 dl bataattisurvosta (keitettyä bataattia ja sitten surrvurm sauvaseikoittimella mössöksi)
1 tl leivinjauhetta
6 rkl kasvisöljyä
1-1,5 dl täysjyväriisijauhoa

Päälle kurpitsansiemeniä

Sekoita psyllium mantelimaitoon "vetäytymään". Lisää vesi ja sekoita muut aineet about listan mukaisessa järjestyksessä…viimeisenä täysjyväriisijauhoa sen verran että tulee sopivan käsiteltävä taikina. Itse jätän taikinan aika märäksi ja ja lusikalla kippaan levinpaperille köntsät jotka sitten muotoilen palloiksi lisäilemällä jauhoja. Uuniin 225 astetta ja noin 20 min.Pörröltä vielä terkut antenninsa kanssa...taitaa heilua vielä viimeiset pentukarvat päälaella  :) Hyvän näköinen on pikkutupsu, kun aina välillä nousee sieltä kun jokin sensori...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti