Sämpylöiden lisäksi reseptejä on siis tullut metsästettyä enemmän blogeista ja kaksi ihan ylivoimaista mahti reseptiä ovat jossa myös seikkailee nämä aineikset on:
Bataattiset Browniet http://paleokeittio.fi/2014/01/20/parhaimmat-paleobrowniet/
Ja kurkumakalapuikot! Kannattaa kokeilla!
http://wellberries.com/2014/02/19/kurkuma-kalapuikot/
Eli kaksi mahti ainesta: bataatti ja kurkuma yhdistyy myös sämpylössäni.
Tontontonsämpylät 2.0 (gluteenittomat, maidottomat ja hiivattomat)
12-16 kpl
2 dl Mantelimaitoa (alpro unsweetened)
1 rkl Psylliumia
2 dl vettä
1 dl fibrexin sokerijuurikaskuitua
1tl ruususuolaa
1 tl kurkumajauhetta
1 dl kikhernejauhoja
1 dl quinoajauhoja
1,5 dl bataattisurvosta (keitettyä bataattia ja sitten surrvurm sauvaseikoittimella mössöksi)
1 tl leivinjauhetta
6 rkl kasvisöljyä
1-1,5 dl täysjyväriisijauhoa
Päälle kurpitsansiemeniä
Sekoita psyllium mantelimaitoon "vetäytymään". Lisää vesi ja sekoita muut aineet about listan mukaisessa järjestyksessä…viimeisenä täysjyväriisijauhoa sen verran että tulee sopivan käsiteltävä taikina. Itse jätän taikinan aika märäksi ja ja lusikalla kippaan levinpaperille köntsät jotka sitten muotoilen palloiksi lisäilemällä jauhoja. Uuniin 225 astetta ja noin 20 min.
Pörröltä vielä terkut antenninsa kanssa...taitaa heilua vielä viimeiset pentukarvat päälaella :) Hyvän näköinen on pikkutupsu, kun aina välillä nousee sieltä kun jokin sensori...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti