tiistai 29. lokakuuta 2013

Satokauden loppua

Pikkuhiljaa alkaa omat sadonkerjuut olla loppussa. Onneksi suppiksia voi kerätä vielä ahkeraan metsästä ja Pörrön koirakakkapussit tuleekin kotiin usein täynnä jotain muuta ruskeaa ;)  Lokakuun viimeisenä viikonloppuna kaivon kasvimaalta artisokat esiin ja tehtiin niistä superhyvä keitto. Muutama uusiperunakin löytyi vielä kun möyhensin perunapenkkiä :)


Vielä muutama tomaatti kypsyi lokakuun sisällä, nyt kaikki kuusi valmistunutta terttua on syöty! :D


Pakko fiilistellä vähän kesää ja ihmetellä sitä kaikkia vihreyttä mitä oli kesäkuussa! On luonto vaan ihmeellinen. Vuodenajat – koska jotain kaunista on näin karussakin loka-marraskuisessakin kuolleessa luonnossa. 

Mutta tässä viherpommi!

Kesäkurpitsan alkuja.

 Minun sangen erikoinen tukikeppinaruviritelmä herneenvarsille.Tontut vahti ettei kasvimaalle eksy muita herkkusuita.


Herneitä tuli kesällä siis jonkin verran. Kasvimaani muuttui ehkä liian varjoisaksi suurimmaksi osaksi kesää, kun vaahterat alkoivat sitä varjostaa. Kovin isoa satoa en siis tehnyt ensimmäisestä omasta kasvimaa kokeilustani. Parhaimman sadon sain perunasta ja artisokista. Herneistä menasi tulla muhkeet puskat, mutta taidettiin siitäkin kerätä pikkiriikkisiä palkoja vai kourallisen verran (sitäkin maukkaampia). Pinaatti satoni jäi vaan ihan muutamaan lehteen kunnes alkoi nahistua kasaan. Minttua ja salaattia sai keräillä kivasti. Ne oli kyllä istutettu suoraa kaupan salaattihyllyn versioista- todella paljon helpompaa kuin yrittää ihan siemenestä kasvattaa jotain. Esimerkiksi kesäkurpitsani ja kurkkuni ei kerinnyt mitenkään kasvamaan kesänaikana niin isoiksi että olisi tehnyt satoa. (Vaahteroiden suoja taisi olla osa syynä siihenkin.) Lehtikaali ja tinjami  eivät kasvaneet ollenkaan....ja hmm olikohan jotain muuta mitä yritin tällä pikkupläntilläni viljellä.  Villiminttua oli myös.

Ensi kesänä aurikoisempi paikka ja toivottavasti ehtii ja jaksaa aloittaa siementen idätyksen jo varhain keväällä sisällä ikkunalla :)


Okei, muutama Pörrökuvakin mukaan:

 Taas näitä sen unikuvia, mutta onhan se niin söpö kun aina jotekin hassusti nukkuu saapas jalassa tai unikaverikainalossa :)


 Kumppari on paras unikumppani.

Nukahdettu kesken leikin?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti