sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tervarivettä irti!

Juuri kun huokaistiin melki helpotuksesta, että kaikki mökin tunkka laho- ja homehajut oltiin voitettu, alkoi mökki avoimien hirsiseiniä kanssa haista kun ratapölkkyjen säilytyshallilta -pieltä ja tervalta!

Tervarivehän se siellä hirsienvälissä kertoi olemassaolostaan. Tervarive on oikein mainoa vanhojenrakennusten hirsien tilkitsemismuoto, mutta sitä kuuluisi käyttää vain ulkopuolella ja alimmissa hirsissä (missä hirret saattavat eniten ottaa kosteutta.) Meillä oli rivetty yhden huoneen kaikki sisäseinätkin!

Eikun taas hommiin ja repimään pötköä seinästä. Todella tunkkasen hajusta ja niin oli hommakin!Tiukoissa paikoissa ensin narautetaan sorkkaraudalla hirsienväliin tilaa...Tartutaan pihdeillä rivepötköön...ja kiskotaan!
Tunkkaisen hajuista rivettä kerääntyi pahvilaatikko tolkulla...näissä hajuissa ei kyllä edes mitkään ötökät viihdy...sinänsä hyvä karkotin.ja tätä riittäää...Nyt alkaakin sitten 2.vaihe jossa hirsien väliin tökitetään uudet pellavapötköt. Toivon vaan, että tämä vaihe on kivempi kun repiminen. Voin kyllä arvata että hieman monotonista hommaa tiedossa tälle sunnuntaille...tökö tökö!

1 kommentti:

  1. Onpa siinä urakkaa! Tulee ainakin hyvää juhannuskokon sytykettä noista jäämistöistä.

    VastaaPoista