maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäissunnuntai

 Ovikatos edistyy jo toista päivää ;)
 Mutta hyvin edistyy, koska siitä tulee hieno! Vielä en laita koko kuvaa, vasta kun muutkin yksityiskohdat on valmiit. Meille tulee hieno talo!

 Istutuskaaos... taimet levittäytyvät kynien ja maalausvälineiden sekaan...
 Avomaankurkku...siemenkota jäänyt vielä hatuksi.
Leipomishaaste, tulisiko siitä  herkullinen pääsiäiskakku? Sitruunainen polenttakakku. Maidoton ja gluteeniton, makeutus hedelmäsokerilla, hunajalla ja vaahterasiirapilla... 

sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäislauantai

 Ai että meitä nyt hemmotellaan ihanilla säillä! Mukavasti löytyy motivaatiota alkaa rakennushommiin ulkona, jos vaan yksi suostuu päästämään... Ihanat!
 Seuraavaksi oli vuorossa oli etuoven katos. Ensin katsottiin josko sellaisen saisi jostain valmiina. Hinnat pyörivät siinä 600 e luokkaa, tietty sellainen raudasta taottukaari olisi ollut upea, mutta meillä ollaan enemmän "Tein itse puusta ja säästin" (mutta ei aikaa!) menttaliteetillä... Niinpä Masa alkoi kaikesta jämälaudasta koota ovikatosta... Nyt kun olen tätä kirjoittaessa nähnyt jo valmiin, niin en voi taas kun vaan ihmetellä ja ylistää tuo miehen(i) rakennustaitoja ja luovuutta!


 Tietty  luovuutta löytyy myös välillä myös esimerkiksi rakennustelineisiin...
 Mulla alko myös istutushommat, katsotaan josko tänäkin vuonna ehtii hoitaa puutarhaa!
Illalla tehtiin pitkä 13 km lenkki, Pörrö ja Masa juoksi ja mä fillaroin jopolla. Sitten olikin kiva päästä saunomaan kolmikorvaan.

Pitkäperjantai ja Bastutomtella jatkuu talvenjälkeen puuhailut

Tässä aivan mahtava kuva Pörröstämme, sen ensimmäiseltä  Lapin vaellukselta. Mahtavan kuvan on ottanut Masa. Minähän en tuolla reissulla ollut mukana...Hyrrr, näyttää kylmältä.
Kotiin palattua Pörrö chillaaa...omapiha paras piha :)
Olen  ollut tavattoman onnellinen, kun lapin reissunsa jälkeen Pörrö vaikutti varsin "kasvaneelta" ja turha pentuhössötys tuntui jääneen Lappiin. Tottelevaisuus on ollut parempaa ja kiintymys molemmin puolista...
Kunnes...
Uudet Rukka-valjaat ei ollut mielyttänyt, kun olivat unohtuneet lenkin jälkeen päälle...
Ai minä vai?

Sekä aitauksen rajoja ei enää kunnioitettu, vaan pomps ja hyppy yli! 

Tolppiin siis nopeasti lisää korkeutta ja lisäpala verkkoa...
Pitkänperjantaina ensimmäinen projekti olikin Pörrön aitauksen korotus...40 cm lisää korkeutta. Katsotaan auttaako? Näpräsin uuttaa palaa kiinni vanhaan.
Ja maalasin kaikki aitatolpat punaiseksi.
Samalla vähän mörskän ulkoseiniä maalattiin, johon syksyllä oli korjattu ulkoverhousta.
Tässä on muuten meidän pihan Juhannusruusu!!! Siinä oli viime kesänä kaunis puska, mutta Pörrön mielestä se sopi paremmin rouskutettavaksi, en ymmärrä mikä fiksaatio on katkoa piikikkäitä oksia?

Vihdoin oli aikaa tutkiskella päiväseltä pihaa,  ihanat ja hennot kukkaset alkaa taas puskea risukasoista. Luonto on vaan niin ihmeellinen.
Sitten kauneudesta toisellaiseen ilmiöön... Työmaan pihaan ihan kun ilmestyy myös jotain ihmeellistä. Pääsiäisen isoin tavoite onkin että saattaisiin työmaan piha siistittyä. (Siinä onkin hommaa, kastotaan nyt...hommaa ois muutakin ja siivous ei meidän kummankaan mieli puuhaa).
Kaikkialla on epämääräisiä kasoja...rimoja, lautoja, raivattuja puita...
 Muoveja, telineitä, koneita...
Pressukasoja...
Tähän voi visioida terassin :)
Maassa on myös älytön määrä kaikkea pienromua...nauloja ja muita teräviä esineitä saa poimia huolella, eli ei auta kun neliömetri kerralla käydää pihaa läpi, että siitä tulee Pörröllekin turvallinen. Josko sitten kun saan tuon siivouksen valmiiksi niin siihen kipataan tonneittain multaa :D meneeköhän hukkaan mun puuhastelut?

Mennääkin takas mukavempiin hommiin...viimevuoden kasvimaalta löyty vielä artisokkia! Siinä oli piiitkäperjantai...oli ja meni...